ITINERARIS A PEU I BTT

ITINERARI 1. ENTORN DE CASTELLRUF....175

ITINERARI 2. ENTORN DE SANT MATEU....179

ITINERARI 3. BURRIAC I MONTCABRER....185

ITINERARI 4. PLANES DE L’ESPINAL.....191

ITINERARI 5. RUTA PREHISTÒRICA I DE

LA ROCA..............................197

ITINERARI 6. RUTA PREHISTÒRICA II DE

LA ROCA..............................201

ITINERARI 7. ENTORN DE TEIÀ .........205

ITINERARI 8. ENTORN D’ALELLA ........209

ITINERARI 9. CÉLLECS.................213

 

ALTRES ITINERARIS

MERIDIÀ VERD ........................217

PR C-36..............................217

 

Mapa Itinerari 1: Entorn de Castellr
Mapa Itinerari 2: Sant Mateu
Castell de Burriac
Show More
Itineraris a Peu i BTT

 

CONSIDERACIONS GENERALS


A l’hora de traçar aquests itineraris, el criteri ha estat el d’enllaçar el màxim nombre possible d’elements interessants amb el mínim de distància, prescindint un xic de la pura estètica senderista. Tot i que els recorreguts transcorren per llocs força macos, no sempre són els camins més bonics que es podrien trobar en aquell determinat sector de la serralada
Els temps de marxa corresponen als d’un excursionista avesat, de marxa regular però moderada. Per a un ritme familiar o molt pausat, cal augmentar-los en el 30 %. Són temps de caminar sense interrupció.


El temps total de la sortida pot ser considerablement més alt. Les pauses per reposar, llegir la descripció dels elements i prendre fotografies poden allargar fins al 70-80 % els temps indicats. Cal portar brúixola, ja que en les descripcions es fa sovint referència als punts cardinals per elegir el camí correcte en una cruïlla o bifurcació.


Si no es duu GPS o un podòmetre ben calibrat, és convenient tenir talonat el pas per calcular distàncies amb una certa precisió, ja que en algun moment pot ser necessari per localitzar el proper objectiu. L’equip que cal dur és el convencional per a sortides de baixa muntanya. El calçat és convenient que tingui bona adherència en camins pendents i sorrencs. Els pals de caminar poden ser molt útils. Tot i que es visiten fonts en cada itinerari, en la majoria no raja aigua, i si ho fa, no està sanitàriament controlada.


Cada paràgraf del llibre de ruta indica com arribar a la referència següent. Cal, doncs, un cop situats en tal o qual element o cruïlla, llegir i memoritzar el paràgraf sencer per saber com hem d’arribar a la referència següent. Els elements esmentats en la sinopsi de cada itinerari estan descrits amb més detall en un lloc o altre d’aquesta guia. Emprem sovint el terme estaca, ens referim a fites de ferro o de fusta clavades al terra i amb algun tipus de senyalització.


En alguns itineraris es proposa deixar momentàniament la ruta per fer visites opcionals. Aquestes desviacions no es comptabilitzen en els horaris i distàncies del llibre de ruta.

 

Itinerari 1 - Enton de Castellruf

 

Pedrera - Dolmen de Can Gurri - Fita cartoixana 1 – Roure de la font de Can Gurri - Font i àlbers de Can Gurri - Font de Ca la Teresa - Dolmen de Castellruf - Poblat del turó de Castellruf - Font de la Teula – Bosc Bonic - Bassasa - Font del Ferro de Martorelles - Turó d’en Galzeran


Deixem el cotxe al punt més alt de la urbanització Alella Park, al final del carrer Salvador Espriu. Entrem a aquesta urbanització per la BP-5002, en un fort revolt a la dreta un cop passat el camp de futbol d’Alella. Agafem sempre cada carrer que trobem a la dreta, fins a arribar al punt més alt possible. Una altra opció és deixar el cotxe al coll de Font de Cera i seguir el GR92 fins a arribar a la urbanització.


L’itinerari es pot escurçar anant directament del dolmen de Castellruf al turó d’en Galzeran. L’últim tram del recorregut és assolellat, poc amable en ple estiu.


Distància = 9,42 km
Temps de marxa = 2 h 32 min
Desnivell acumulat = 388 metres


Km 00 – 0 min. Final del carrer Santiago Ramón y Cajal. Comencem passant la cadena i observem de seguida una gran pedrera a l’esquerra. Seguim fins a la primera bifurcació.
Km 0,08 – 0,5 min. Bifurcació de pistes. Girem a la dreta i pugem fins a entroncar amb una altra pista.


Km 0,63 – 9 min. Pista. Girem a la dreta i seguim fins a trobar el corriol d’accés al dolmen, 140 m a la dreta, marcat per uns petits esglaons de fusta i una estaca.


Km 0,77 – 11 min. Accés al dolmen de Can Gurri. Entrem a visitar el dolmen i tornem a la pista. Seguim 80 m avall fins a trobar al marge dret de la pista la fita cartoixana 1. Atenció, és petita i de color grisenc, pot passar desapercebuda.

 

Km 0,90 – 14 min. Fita cartoixana 1. Vista la fita, continuem baixant fins a arribar a un revolt a la dreta 320 m més endavant. D’aquest surt a l’esquerra el camí cap a la font de Can Gurri. Mentre baixem, guaitem a l’esquerra en un tram que no hi ha arbres. Veurem sobresortir a la fondalada la capçada de l’àlber de la font de Can Gurri.

 

Km 1,23 – 19 min. Trencall a la font de Can Gurri. Seguim el camí fins arribar al roure, a pocs metres i a l’esquerra.

 

Km 1,24 – 20 min. Roure de la font de Can Gurri. Seguim el camí fins a la font.

 

Km 1,36 – 22 min. Font de Can Gurri. Saltem l’àlber caigut i comencem a pujar pel camí que surt en direcció O. Ignorem un corriol a l’esquerra, menys fressat, i continuem amunt fins a arribar a una torre elèctrica.

 

Km 1,55 – 26 min. Torre elèctrica. El camí s’eixampla en aquest punt i tornem

 

... ... ...

 


 

​© 2013 Llibre-Guia de la Serralada Litoral - HISTÒRIA I ITINERARIS  -  QUI SOM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now