Turons i Miradors

 

Encara que gairebé tota la serralada és en si mateixa un excel·lent mirador, hi ha punts que mereixen una menció a part. Alguns són miradors preparats amb baranes, bancs i plafons informatius. Altres són simplement turons amb bona vista. Finalment, altres indrets, com per exemple el que pel nostre compte anomenem mirador de Céllecs, són simplement llocs estratègics que donen una perspectiva diferent del paisatge. Aprofiteu els dies de vent o després de ploure per visitar-los; la visió és molt més nítida i els colors més vius.

 

Un dels atractius de qualsevol turó que no estigui cobert d’arbres és poder contemplar la migració dels ocells quan passen per sobre del Parc. A la primavera, el març i l’abril. A la tardor, de setembre a novembre. La tardor sol ser més espectacular ja que els ocells van més concentrats. Passen moltes espècies, tant de dia com de nit, sobre la terra i sobre el mar. El pas de les orenetes és una cosa digna de veure, encara que cal endevinar-ne el dia.

 

El cim més alt del Parc és el turó Rodó (535) al massís de Céllecs, seguit del turó de Céllecs (534), el de Sant Mateu (499), el de Galzeran (485), el d’en Cirers (470) i els de Ca l’Amat i d’en Baldiri (425), tots ells excel·lents miradors.

 


 
Mirador de la Cornisa
 
També anomenat mirador de Teià, ja que es troba sobre aquest poble. És una petita esplanada amb baranes, bancs de fusta i un plafó informatiu panoràmic. Ofereix una de les vistes més completes i variades de la banda oest del Parc. La línia de la costa, des del Masnou fins a Montjuïc, El Garraf, Collserola, Montserrat i Sant Llorenç del Munt tanquen el perímetre exterior del territori que es divisa. Dins d’aquest perímetre, El Masnou, Teià, Barcelona i els turons d’en Baldiri, d’en Galzeran, de Castellruf i del castell de Sant Miquel. Sens dubte un dels punts on s’hi aturen més visitants.
 
Localització: Teià. Situat al costat de la pista de la Carena, a la qual podem accedir des de diverses poblacions (el mirador és al terme de Teià). Podem pujar pel passeig de la Riera de Teià i al final d’aquest seguir per la pista fins a arribar a Coll de Clau, on trobem la pista de la Carena. Aquí girem a la dreta, passem pel coll de Can Gurguí, la font del Botxer i finalment veurem a la nostra dreta el mirador, a 1.800 m de Coll de Clau.

Coordenades: x=443680 y=4596040 z=424
 
Mirador de Cèllecs

 

Diguem que no és un mirador «oficial», ja que es tracta simplement d’un aflorament rocós situat al peu del turó de Céllecs, al vessant E. No hi ha cap estructura, però els gairebé 500 m d’altura i la manca de bosc al davant permeten admirar una àmplia panoràmica dels dos Vallès i moltes altres comarques a la llunyania. Si seguim un curt corriol que surt a la dreta del mirador, en direcció N, tindrem una molt bona vista del turó de Mataró o del castell (amb la torre de guaita) i la millor de totes les vistes sobre la Roca del Contravent.

 

Localització: Vilanova del Vallès. Situats a Sant Bartomeu de Cabanyes, prenem la pista que surt en direcció O. La pista puja i més endavant gira en direcció S, i passa a prop dels tres turons de la zona. Un cop passat el collet que hi ha entre els turons de Mataró (també anomenat del Castell) i de Céllecs veurem, a peu de pista i a la dreta, una roca gran amb pintures de GR i PR. Aquest és el punt exacte. Vegeu també l’Itinerari 9.

 

Coordenades: x=444869 y= 4601095 z=489

 

Mirador de Nou Pins

 

Situat en un espai declarat zona verda per l’Ajuntament d’Alella, és un indret privilegiat per les seves vistes sobre Alella i el litoral. El mirador compta amb dos bancs, una plataforma de fusta tractada, una barana i dos plafons interpretatius del paisatge. Els bancs es donen l’esquena. Un mira al NO, amb Alella en primer terme i vista sobre bona part dels turons més alts del Parc. L’altre mira al SO, amb la Conreria en primer terme i Barcelona i Collserola al fons. A la banda S i mirant al mar, hi ha un plafó panoràmic amb el perfil del paisatge que estem veient i els noms dels elements.

 

Localització: Alella. Al poble, pugem pel carrer de la Riera de Comafosca i girem a l’esquerra en trobar l’indicador a Nucli de Can Comulada. La mateixa carretera ens porta a l’avinguda Mil·lenari, que seguirem fins al capdamunt. Uns metres abans que el carrer acabi en un cul-de-sac, veurem un plafó del Parc, una barana de fusta i un corriol que s’enfila cap al mirador.

 

Coordenades: x=439811 y=4594267 z=325

... ... ...

TURONS I MIRADORS

 

MIRADOR DE LA CORNISA.................147

MIRADOR DE CÉLLECS....................148

MIRADOR DE NOU PINS...................149

MIRADOR D’EN PERE ....................149

ROCA D’EN PUNSOLA ....................150

TURÓ D’EN GALZERAN ...................151

TURÓ DEL INFERN.......................152

TURÓ DE LLEDÓ ........................152

TURÓ DE MONTCABRER ...................153

TURÓ D’EN CIRERS .....................155

TURÓ D’EN BALDIRI.....................155

ALTRES TURONS I MIRADORS..............156

 


 
Mirador de Cèllecs

Mirador de Cèllecs

Mirador d'en Pere

Mirador d'en Pere

Mirador de la Cornisa

Mirador de la Cornisa

Mirador de Nou Pins

Mirador de Nou Pins

Turó d'en Galzeran

Turó d'en Galzeran

​© 2013 Llibre-Guia de la Serralada Litoral - HISTÒRIA I ITINERARIS  -  QUI SOM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now